Son Moderno®

Az új társastánc, amely világszerte forradalmasítja a táncéletet

Magyarországon kizárólag a Club Cubano-nál

Ismerd meg most

»EN

Mi a Son Moderno®?

A Son Moderno® a tradícionális Son továbbgondolása, melyben mind az azt megelőző táncok lényegi elemei, mind pedig a friss globális irányzatok hatásai ötvöződnek úgy, hogy gyökerei érintetlenek maradnak. Ezt az új, érzéki stílust két világszerte ismert kubai táncművész, Yunaisy Farray és Danger Rodríguez hozta létre.

A Son Moderno® nem más, mint a Son modernizálása az alapvető jellegzetességek megtartása mellett.

Son Moderno® bemutatóvideó

Vegyél részt a workshopokon és légy az elsők között akik megtanulhatják ezt csodálatos, érzéki stílust!

Hogyan született meg a Son Moderno®, mi inspirálta?

About

Yunaisy Farray és Danger Rodríguez, a Son Moderno® megteremtői

A mai kubai tánczenék mintegy 80%-a kettőre hangsúlyos (contratiempo). Sok kubai zenekar azokkal a szerkezetekkel és látásmóddal dolgozik, melyek a Son-ból és származékaiból, a Songo-ból, a Changüi-ből és a Guaracha-ból erednek, mindezeket az elemeket egyre többször és hangsúlyosabban alkalmazva a modern kubai Bolero-Son szerzeményekben.

A Son Moderno® kifejlesztését a táncosoknak az iránti vágyuk inspirálta, hogy ezt az új zenei formát a legjobban interpretálni tudják: modern, de egyben hagyományos nyelvezet, amellyel a kortárs zenéket és azok tánc általi értelmezését tökéletesen össze lehet illeszteni. A Son Moderno® nem más, mint a Son modernizálása az alapvető jellegzetességek megtartása mellett.

Olyan táncok technikai aspektusai járultak hozzá ennek az elegáns táncnak, a Son Moderno®-nak a fejlődéséhez, mint például a Bolero, Danzón, Contradanza, Danzonete, Tango, Mambo, Rumba, Cha-cha-cha. Ez a stílus új, friss, elegáns és változatos mozgásnyelvet ad a táncosok kezébe.

Yunaisy Farray és Danger Rodríguez egy olyan, elegáns stílust frissítenek fel és élesztenek újjá szaktudásukkal és hagyománytiszteletükkel, mely nem csak Kubában, hanem a világ minden táján nagy hatással volt a zenére és táncra: a Son-t.

Magyarországi oktatók

About
BB

Vágási Barbara és Kutni Balázs, a 2009 óta működő Club Cubano tánciskola vezetői vagyunk. 36 órányi intenzív tanári workshop után Magyarországról elsőként kaptunk engedélyt a stílus alapítóitól, Yunaisy Farraytól és Danger Rodrígueztől a Son Moderno® oktatására. Hiszünk abban, hogy ez az új stílus vérfrissítést hoz a salsás életbe azzal, hogy lehetővé teszi a "sensual" stílusú, érzéki kubai tánc strukturált elsajátítását és elterjedését.

Küldj üzenetet

Vagy jelentkezz workshopra!